Ceasurile IWC: o marcă elvețiană cu o semnătură americană

Ceasurile elvețiene IWC sunt inspirate de aviație
Distribuiți
LinkedIn

Fuziunea perfectă între arta orologieră elvețiană și ingineria americană de ultimă oră. IWC este de ani de zile un pionier în industria ceasurilor de lux. Și-a surprins concurenții cu primele ceasuri digitale, cu producția de brățări din titan și cu multe alte inovații, împingând limitele orologeriei tradiționale. Ceasurile IWC sunt sinonime cu precizia și calitatea, stând cu ușurință alături de nume precum Rolex, Omega și Patek Philippe. Astăzi, vi le vom prezenta mai în detaliu.

Conținutul articolului

Povestea mărcii IWC

Succesul mărcii International Watch Company (IWC) datează din anul 1868. Inginerul american Florentine Aristo Jones, pe atunci în vârstă de 27 de ani, director adjunct al E. Howard Watch and Clock Co. din Boston, a luat o decizie de viață. S-a stabilit în Schaffhausen, Elveția, și și-a înființat propria companie de orologerie cu nume englezesc. În acei ani, delicata orologeria elvețiană era încă o muncă la bucată, realizată în mici ateliere de ceasornicărie. Cu toate acestea, planurile ambițiosului ceasornicar american erau mult mai avansate. Avea viziunea unei fabrici americane de ceasornicărie cu energie electrică.

La scurt timp după aceea, Johann Heinrich Moser a conceput un sistem prin care compania IWC a reușit să valorifice energia hidroelectrică a Rinului în scopuri industriale. Marca a lansat producția mecanizată de ceasuri și, un an mai târziu, a reușit să producă 10.000 de cronometre de înaltă calitate pentru piața americană. Creșterea taxelor vamale a obligat compania să se orienteze către piețele de desfacere europene, iar ceasurile de calitate și-au găsit o bază stabilă în Germania.

Ceas iconic IWC

Primele succese ale IWC Schaffhausen

Când energia hidroelectrică s-a impus în orologerie, IWC Schaffhausen a devenit unul dintre cei mai prolifici producători de ceasuri din Elveția. Au venit anii războiului și IWC a fost cea care a câștigat contracte renumite cu forțele aeriene în timpul războiului. În timpul Primului și celui de-al Doilea Război Mondial, marca a produs mai multe ceasuri pilot decât orice alt ceasornicar din lume. În prima jumătate a secolului trecut, a fost, de asemenea, una dintre cele cinci manufacturi care au furnizat ceasuri pentru Luftwaffe-ul german. Ceasurile pilot IWC pentru bărbați au devenit o emblemă a mărcii și sunt extrem de căutate și astăzi.

Marca IWC astăzi

Astăzi, marca IWC se numără printre producătorii de ceasuri elvețiene de lux din lume. Deși păstrează un accent principal pe ceasurile de aviație, catalogul modern include, de asemenea, ceasuri de scufundări și ceasuri sociale, precum și modele exclusive cu prețuri de șase cifre. De ani de zile, IWC a înlocuit mișcările de la terți cu calibre proprii, a căror calitate o plasează printre cei mai buni ceasornicari din lume. Acesta combină construcția de precizie, designul atemporal și materialele de calitate obținute în mod etic, ceea ce îl face incredibil de popular atât printre colecționari, cât și printre purtători.

Ceasuri IWC

Ceasurile mecanice IWC sunt realizate manual în atelierele de marcă, cu o atenție meticuloasă la detalii. Pe lângă calitatea superioară, iese în evidență designul, care este considerat mai puțin luxos și ostentativ în cercul de experți în comparație cu concurenții elvețieni precum Rolex sau Patek Philippe. Ceasurile IWC oferă un echilibru ideal între funcționalitate și estetică. Compania le oferă de ani de zile în șase mari familii:

  • Pilot՛s Watches
  • Portugieser
  • Ingenieur
  • Aquatimer
  • Da Vinci
  • Portofino

Își comercializează separat specialitățile sale orologiere. Printre cele mai populare se numără colecțiile IWC Grande Complication și Vintage Collection.

IWC Pilot՛s Watches – icoane de marcă

IWC oferă ceasurile de aviație în cinci categorii. În fiecare dintre acestea veți găsi multe modele identice, care diferă prin culoarea cadranului și materialul carcasei. Colecțiile Classic și Spitfire se bazează pe piloții din anii 1930 și 1940. Ceasurile IWC Top Gun au carcase din ceramică, Le Petit Prince se mândrește cu carcase din oțel și aur cu un cadran albastru, iar colecția Antoine de Saint-Exupéry include ceasuri cu carcase din oțel și cadrane maro.

De departe cel mai popular este ceasul IWC Big Pilot’s Watch, succesorul primului cronometru de aviație de la IWC. Acesta are un cadran mare cu o carcasă de 46 mm (există și versiuni mai subțiri de 43 mm), un indicator inteligent al rezervei de energie la ora 3 și o coroană inconfundabilă de ceapă.

Date interesante despre IWC

  • Compania IWC este una dintre puținele companii care evită campaniile de marketing umflate și sponsorizările de celebrități. Aceasta își construiește popularitatea pe inovații care sfidează așteptările tradiționale.
  • Timp de mai bine de 20 de ani, marca IWC a colaborat cu inginerul Ferdinand Porche, care a avut un rol esențial în proiectarea ceasurilor sale. Porche este fondatorul celebrei companii de automobile și designerul modelului Volkswagen Beetle.
  • Ceasul IWC Grand Complication a fost cel mai complicat ceas de acest tip din lume. Acesta conținea 659 de componente.
  • Ceasul IWC Aquatimer a fost primul ceas din lume cu o rezistență la apă de 2 000 m.
  • Ceasul IWC Da Vinci are ambiția de a-și menține acuratețea pentru o perioadă incredibilă de 500 de ani.

V-a plăcut articolul? Nu uitați să-l distribuiți

Distribuiți

Cele mai noi articole