Ceasurile de calitate nu sunt apanajul bărbaților: cele mai bune ceasuri automate pentru femei

Ceasuri automate Zeppelin pentru femei
Distribuiți
LinkedIn

Deși primele ceasuri de mână au fost făcute pentru sexul frumos, orologeria a fost întotdeauna orientată în primul rând către segmentul masculin. În trecut, bărbații erau cei care aveau independența financiară și dorința de a investi în ceasuri extravagante și luxoase care să le arate bogăția, statutul și puterea. Timp de mulți ani, ceasurile pentru femei au fost percepute doar ca un accesoriu de modă și o provocare pentru designeri. Din fericire, vremurile s-au schimbat și multe mărci de lux și mai accesibile oferă acum ceasuri de calitate pentru sexul frumos. Așadar, haideți să aruncăm o privire asupra câtorva dintre ceasurile automatereușite pentru femei de pe piața actuală.

Conținutul articolului

Cum să alegeți un ceas automat pentru femei

Înainte de a ne arunca în analiza modelelor de top, haideți să rezumăm tot ceea ce trebuie luat în considerare atunci când alegeți un ceas automat pentru femei.

Tipul de acționare automată

Ideea că doamnele ar trebui să poarte la încheietura mâinii doar ceasuri cu cuarț mai ieftine și arătoase este, din fericire, de domeniul trecutului. Gama de ceasuri pentru femei s-a extins pentru a include ceasuri automate de înaltă calitate. La fel ca în cazul modelelor pentru bărbați, segmentul feminin ar trebui să se concentreze pe mecanisme interne dovedite de la marile mărci elvețiene sau de la atelierele japoneze mai accesibile ca preț. De asemenea, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la mecanismele elvețiene de la Eta sau Sellin. Mulți producători le folosesc în ceasuri de damă de foarte bună calitate.

Dimensiunea carcasei

Alegerea dimensiunii potrivite a carcasei ceasului este importantă nu numai din punct de vedere al designului (o carcasă mai subtilă este mai potrivită pentru o mână de femeie mai mică), ci și din punct de vedere al confortului de purtare. Gama de dimensiuni în segmentul ceasurilor de damă este, de obicei, între 26 și 40 mm, carcasele de 30 mm fiind cele mai dorite. În timp ce dimensiunile de 35-40 mm tind să fie percepute ca fiind mai extravagante, ceasurile mai mici au, la rândul lor, un aspect delicat, discret și foarte elegant.

Calitatea materialului

Multe femei sunt practice și caută o durabilitate care să garanteze rezistența în timp ce mențin un design plăcut. În cazul ceasurilor automate de calitate, a căror mișcare are ambiția de a rezista zeci de ani, compoziția materialului este un parametru cu adevărat important. Ca și în cazul ceasurilor pentru bărbați, oțelul, titanul, ceramica și pielea sunt alegeri bune în segmentul feminin.

Stil

Fiecare femeie are nevoie de un ceas care să corespundă stilului ei vestimentar și care să devină un accesoriu armonios al ținutelor sale. Pe piață veți găsi de la ceasuri clasice, potrivite pentru o garderobă formală, la modele elegante și extravagante, până la ceasuri automate sport pentru femei, cu un aspect mai robust. Trebuie doar să faceți alegerea potrivită.

Top ceasuri automate pentru femei

Ca sursă de inspirație, am selectat câteva modele de ceasuri de damă de pe piața actuală, care combină funcționalitatea practică și designul de bun gust. Pur și simplu, acestea sunt ceasuri automate de damă de înaltă calitate, care ticăie fiabil și arată bine.

Certina DS Action Lady

Ceas elvețian de calitate pentru scufundări. Certina DS Action Lady încântă cu mecanismul ETA de înaltă calitate cu rezervă de putere de 80 de ore, cu o carcasă din oțel durabilă de 34,5 mm și cu un design frumos. DS din numele modelului înseamnă Double Security, ceea ce transmite dubla protecție a mecanismului împotriva apei și a șocurilor. Ceasul are un grad de rezistență la apă respectabil de 30 ATM.

Hamilton Jazzmaster Viewmatic Lady

Ceas automat de damă cu un design clasic plăcut și atemporal. Deosebit de interesante sunt modelele Open Heart, care lasă să se întrevadă mecanismul automat din atelierul ETA cu o rezervă de putere de 80 de ore. Ceasurile sunt ușor de combinat și potrivite pentru purtarea zilnică. Carcasa din oțel inoxidabil cu diametru de 34 mm și sticla de safir este completată de o curea din piele sau de o brățară din oțel. Rezistența la apă este la de 5 ATM.

Seiko Presage Cocktail Time Lady

Colecția Presage de la Seiko este, de asemenea, extrem de populară în segmentul ceasurilor pentru bărbați, în special în rândul bărbaților care caută ceasuri de societate la prețuri accesibile. Prin urmare, producătorul a extins această gamă populară pentru a include ceasuri automate pentru femei, într-un stil clasic spre elegant. Carcasa din oțel inoxidabil cu un diametru de 30 mm este echipată cu un cristal mineral hardlex. În inima ceasului se află un calibru Seiko intern, cu o rezervă de putere de 41 de ore.

Fossil Heritage Automatic

Deși marca americană Fossil este cunoscută mai ales pentru ceasurile sale la modă la prețuri accesibile, a adus pe piață și acest ceas automat pentru femei de o calitate destul de bună. Pe lângă prețul accesibil, Fossil Heritage va fi apreciat și prin designul plăcut al carcasei din oțel de 38 mm și prin cadranele colorate. Acest ceas automat corpolent are o rezervă de putere de 35 de ore. Rezistența la apă este la nivelul de 5 ATM.

Tissot TRX 35 mm Powermatic 80

Ceasurile automate elvețiene de calitate pentru doamne și domnișoare le vor încânta chiar și pe cele mai exigente doamne. Tissot TRX este echipat cu una dintre cele mai bune mișcări automate de pe piață – Powermatic 80, cu o rezervă de putere prelungită de 80 de ore. Design clasic atractiv, carcasă din oțel de 35 mm, cristal de safir rezistent la zgârieturi și rezistență la apă de 10 ATM. Pur și simplu nu există nimic de reproșat la acest ceas.

V-a plăcut articolul? Nu uitați să-l distribuiți

Distribuiți

Cele mai noi articole