Orient vs. Seiko: Cum să alegi între doi giganți japonezi?

Ceasuri japoneze Orient și Seiko
Distribuiți
LinkedIn

Deși Orient este o sucursală a Seiko Epson din 2009, aceste două branduri iconice principale ale ceasornicăriei japoneze încă funcționează independent și separat. Ambele reprezintă un fel de intersecție între meșteșugul tradițional și inovație. Acestea se caracterizează printr-o istorie bogată, prelucrarea cu precizie perfectă, menținând în același timp un preț favorabil și un nume care depășește cu mult granițele Japoniei. Dar care dintre ele strălucește mai tare pe cerul imaginar plin de stele al orologeriei? În comparația noastră Orient vs. Seiko aflați ce caracteristici unice diferențiază aceste două branduri iconice de ceasuri japoneze.

Conținutul articolului

O scurtă istorie a mărcilor Orient și Seiko

Ambii giganți japonezi se mândresc cu o moștenire bogată, ce își are rădăcinile la începutul secolelor XIX și XX. Fiecare dintre ele a trecut prin mai multe etape importante în călătoria sa spre prezent, care i-au modelat identitatea și au dus-o la forma sa actuală.

Din povestea brandului Orient

Brandul japonez de ceasuri Orient a fost fondat în 1901 la Tokyo. Inițial un magazin de ceasuri de import, acesta și-a extins domeniul de activitate în următorul deceniu pentru a include fabricarea de carcase din aur. Compania a început să fabrice ceasuri de mână abia în 1936.

Primul ceas emblematic Orient Star a văzut lumina zilei în 1951. Ceasul japonez a câștigat rapid o poziție binemeritată printre ceasurile de lux și a avut grijă ca brandul să devină cunoscut. În anii 1980, Orient și-a înființat centrul tehnic, ceea ce demonstrează angajamentul său de a produce ceasuri de înaltă calitate. Producătorul operează și astăzi pe piață cu acest obiectiv.

Ceasuri pentru bărbați Seiko

Din povestea brandului Seiko

Brandul Seiko a fost inițial înființat ca un mic magazin de ceasuri și bijuterii în Tokyo în 1881. Au înființat o fabrică de ceasuri 11 ani mai târziu și au prezentat lumii primul lor ceas de mână Laurel în 1913.

Din marile momente ale istoriei mărcii, să ne amintim 1959, când a apărut pe piață extrem de populara linie premium Grand Seiko și sfârșitul anilor 1960, când marca a revoluționat întregul sector al ceasurilor cu Seiko Astron. A fost primul ceas cu cuarț din lume.

Orient vs. Seiko: Comparație

Deși caracteristicile de excepție ale ceasornicarilor japonezi se suprapun în multe feluri, există câteva atribute specifice în care fiecare dintre ei excelează. Deci, să ni le prezentăm mai aproape.

Ceasuri pentru bărbați Orient

Punctele forte ale brandului Orient

Orient se bazează în primul rând pe sofisticarea și acuratețea calibrelor mecanice. Multe mecanisme de clasă medie din atelierul său sunt comparabile sau chiar mai complicate și mai precise decât omologii lor mai scumpi de la marca Seiko.

Un alt mare avantaj al brandului Orient este partea de design a ceasului. În timp ce Seiko se bazează foarte mult pe stilul clasic, brandul Orient este mai creativ, mai plin de viață și mai energic. Ca urmare, acesta acționează ca un frate mai tânăr, mai creativ pentru marca Seiko mai distinsă și mai veche.

Brandul Orient este, de asemenea, recunoscut pe scară largă pentru prețul accesibil al ceasurilor, ceea ce îl face foarte popular pe unele piețe regionale specifice.

Punctele forte ale brandului Seiko

Seiko iese în evidență prin numele său în comparație cu Orient. Este o marcă recunoscută la nivel global aproape o legendă a ceasornicăriei. În 2015-2016, a fost chiar numită Brandul Anului, alături de giganți precum Apple, Louis Vuitton, Mercedes Benz și Google. Prin urmare, Seiko are un avantaj suveran în domeniul conștientizării mărcii.

De asemenea, producătorul excelează în maturitatea sa tehnologică. Seiko este un inovator bine-cunoscut care încearcă să împingă limitele și să stabilească direcția. De la revoluția cauzată de cuarț, acesta a adus în mod constant pe piață noutăți și tehnologii revoluționare.

Punctul forte al brandului Seiko este și diversitatea ofertei. Orientat spre design, în primul rând clasic și sportiv, brandul încearcă, de asemenea, să surprindă stilurile avangardiste și mai creative. În primul rând, însă, excelează în gama largă de prețuri a produselor sale, în cadrul cărora toată lumea va alege. În cataloage, veți găsi ceasuri de calitate la prețuri accesibile, precum și piese premium, cum ar fi colecția Grand Seiko.

Comparația Orient vs. Seiko dezvăluie că fiecare brand de ceasuri are propriul său stil individual. Dacă cauți un brand de renume mondial și a unor ceasuri sofisticate din punct de vedere tehnologic, alege Seiko. Cu toate acestea, dacă preferi un preț accesibil și ai fi interesat de un mecanism automat de clasă medie, marca Orient este potrivită pentru tine.

V-a plăcut articolul? Nu uitați să-l distribuiți

Distribuiți

Cele mai noi articole