Cele mai utilizate carcase de ceasuri în funcție de material: Domină oțelul

Am aruncat o privire asupra celor mai folosite carcase de ceasuri
Distribuiți
LinkedIn

Există multe detalii de luat în considerare atunci când cumpărați un ceas. Primii factori care intervin în alegere tind să fie designul, stilul, complicațiile și tipul de mișcare. Cu toate acestea, nu trebuie neglijat nici materialul din care este confecționat ceasul. În special, materialul carcasei este esențial atunci când vine vorba de durabilitate, aspect general, greutate și confortul purtării ceasului. Prin urmare, am analizat mai îndeaproape carcasa ceasului din punct de vedere al celor mai frecvent utilizate materiale.

Conținutul articolului

Carcasă ceas din oțel

Oțelul inoxidabil, în special oțelul chirurgical 316L, este cel mai utilizat material pentru fabricarea atât a carcasei, cât și a brățărilor de ceas. Este un aliaj fier-carbon, îmbogățit cu crom, nichel și molibden. Temutul nichel este puternic legat în oțel și nu intră în contact cu pielea la suprafață. Prin urmare, oțelul chirurgical este considerat hipoalergenic și foarte delicat cu pielea umană. În plus, acest material se caracterizează prin rezistență ridicată la coroziune și duritate, ceea ce face ca ceasurile cu carcasă din oțel să fie potrivite pentru uzul zilnic. Oțelul are, de asemenea, avantajul unui aspect spectaculos și modern, al unui preț prietenos și al unei bune șlefuiri. Un dezavantaj minor este sensibilitatea la zgârieturi.

Carcasa din oțel este un clasic printre ceasuri

Carcasă de ceas din oțel cu PVD

Carcasa din oțel se găsește în prezent pe piață și în aur, aur roz, negru sau cupru. Pentru a obține efectul de culoare se folosește o metodă cunoscută sub numele de PVD. Aceasta este de fapt un tratament de suprafață al carcasei din oțel în care microparticule din substanța dorită (de exemplu, aur) sunt evaporate în vid și aplicate pe oțel sub presiune ridicată. Astfel, materialul de suprafață nu este aplicat pe substrat sub forma unui strat sau a unei pelicule, ci microparticulele individuale fuzionează literalmente cu oțelul. Acest lucru asigură faptul că carcasa ceasului dumneavoastră nu se va desprinde în niciun fel. PVD crește, de asemenea, duritatea și durabilitatea ceasului. Cu toate acestea, orice zgârieturi subțiri pot fi mai pronunțate și mai vizibile în acest caz.

Carcasă de ceas din titan

Titanul este un material foarte dur și durabil care protejează în mod fiabil mișcarea ceasului. Pe lângă orologerie, este utilizat și în mecanică, în medicină și chiar în stocarea deșeurilor nucleare. De asemenea, este foarte ușor (cu 40% mai ușor decât oțelul), ceea ce sporește confortul de purtare al ceasului. De asemenea, este foarte rezistent la apa de mare, ceea ce îl face o alegere extrem de populară pentru ceasurile de scufundări. Carcasa din titan este, de asemenea, hipoalergenică, rezistentă și durabilă.

Carcasă de ceas din ceramică

Ceramica este încă un nou-venit în industria orologeră. Pentru fabricarea carcaselor, se folosește un tip de ceramică similar celui utilizat în medicină sau în NASA. Deoarece acest material nu conține metale, este 100% hipoalergenic și nu afectează pielea. Ceramica se caracterizează, de asemenea, prin rezistența excelentă la zgârieturi. Carcasa din ceramică este foarte ușoară, confortabilă la purtare și versatilă. Puteți găsi pe piață ceasuri din ceramică într-o varietate de culori și finisaje.

Carcasă de ceas din cauciuc

Cauciucul este un tip de polimer termoplastic. Pentru producția de carcase se folosește cauciucul dur, rigid și cauciucul durabil ca fiind rezistent la deformare. Acesta este motivul pentru care acest tip de carcasă se găsește adesea la ceasurile sportive și la modelele durabile, potrivite pentru activități în aer liber. Cauciucul ca material este foarte accesibil, ușor și ușor de modelat. Carcasele din cauciuc sunt, prin urmare, plăcute la purtare și, de obicei, estetice. Deși metalul este în general caracterizat de o durabilitate mai mare, cauciucul este mai rezistent la deformare la impact și la lovituri. Cu toate acestea, nu este potrivit pentru ocazii formale și sociale, fiind o alegere mai potrivită pentru sport și timp liber.

Carcasă de ceas din metal

De asemenea, puteți găsi pe piață ceasuri al căror material al carcasei este definit doar ca „metal” sau „metal de bază”. Specifică este compoziția metalului nu este specificată. Acesta este cel mai adesea cazul ceasurilor de modă și al modelelor mai ieftine. De obicei, este vorba de un aliaj de cupru și zinc, îmbogățit cu alte metale. Cel mai mare avantaj al unei carcase metalice este prețul scăzut. Acest material permite, de asemenea, un grad ridicat de variație a culorilor și a designului, astfel încât ceasurile din metal tind să fie de bun gust și elegante. Este adesea un ceas de damă plăcut din punct de vedere estetic. Pe de altă parte, aceste aliaje sunt mai puțin rezistente la deteriorări și zgârieturi, precum și la coroziune sau deformare. Prin urmare, o carcasă de ceas din metal este mai degrabă un accesoriu de modă decât o piesă de colecție.

V-a plăcut articolul? Nu uitați să-l distribuiți

Distribuiți

Cele mai noi articole