Ceasuri în funcție de clasă: de la categoria low-end la cel premium

Timex vs. Rolex
Distribuiți
LinkedIn

Oricât de răspândite și de populare ar fi ceasurile smart, ceasurile analogice au încă un loc de neînlocuit la încheietura mâinii noastre. Vestea bună este că nu trebuie să aveți un buget nelimitat pentru a vă răsfăța cu o piesă de calitate. De fapt, puteți găsi ceasuri excelente în orice gamă de prețuri. Trebuie doar să vă potriviți așteptările cu segmentul din care alegeți și să faceți alegerea potrivită. Pentru a vă ușura alegerea, în prezentul articol vă oferim o clasificare de bază a ceasurilor în funcție de clasa de preț, în cadrul căreia vă vom prezenta și cele mai populare mărci.

Conținutul articolului

Clasificarea ceasurilor: 6 categorii de preț

Piața de ceasuri este formată din mai multe categorii de ceasuri, determinate de prețul și așteptările consumatorilor pe care le pot acoperi. Pentru o mai bună imagine de ansamblu, clasificarea noastră a ceasurilor include 6 categorii de bază, începând cu ceasurile ieftine și terminând cu adevărații maeștri ai orologeriei. În funcție de buget, puteți alege un ceas care să corespundă așteptărilor dvs. în ceea ce privește parametrii.

Categoria cu buget redus: până la 250 €.

Categoria cu buget redus este formată în principal din ceasuri cu cuarț de la mărci ale căror etichete de preț se încadrează până la 250 €. Bineînțeles, prețurile încep mult mai jos și puteți cumpăra ceasuri accesibile din această categorie la sume mult mai mici. Vă puteți aștepta la modele de origine predominant chineză sau asiatică și la piese cu aspect estetic plăcut. Materialele de bază includ oțel chirurgical, eventual o curea din silicon și un cristal mineral. Chiar și în această categorie de preț, în zilele noastre puteți aștepta deja fiabilitate și precizie.

Mărci populare: Casio G-Shock, Timex, Fossil, Skagen, Citizen, Festina, Orient

Ceasuri Tissot

Categoria medie inferioară: 250 – 750 €

Categoria medie-inferioară reprezintă ceasurile încă echipate cu un mecanism predominant quartz, în unele cazuri automat, în cel mai bun caz de origine japoneză sau elvețiană. Etichetele de preț sunt deja cu sume mai mari, dar încă destul de accesibile. Puteți conta deja pe unele îmbunătățiri de materiale pentru acest ceas – oțel inoxidabil (în mod ideal 316L), sticlă de safir, curea din piele. Vă puteți baza pe o construcție bună și așteptați, de asemenea, o iluminare de fundal de bună calitate.

Mărci populare: Tissot, Luminox, Invicta, Vostok, Seiko, Bulova, Hamilton

Categoria medie: 750 – 2.000 €

Ceasurile din această categorie sunt din ce în ce mai des întâlnite cu mecanisme mecanice de origine elvețiană sau japoneză. Mărcile de ceasuri elvețiene, germane, japoneze și britanice oferă alegerea ideală. În partea superioară a categoriei veți găsi deja modele de lux, cel mai adesea cu mecanisme automate elvețiene (ETA, Sellita). Pe lângă materialele de înaltă calitate de o clasă superioară, puteți conta deja pe o prelucrare precisă a celor mai mici detalii, pe o durată de viață lungă și chiar pe o anumită valoare de colecție.

Mărcile preferate: Victorinox, Mido, Longines

Categoria medie-superioară: 2.000 – 5.000 €

În această categorie cumpărați deja exclusiv ceasuri mecanice de la mărci populare de ceasuri care sunt preferate de entuziaști și colecționari. Vorbim deja despre nivelul de lux al orologeriei, care oferă așa-numitele ceasuri de lux pentru începători. Unele mărci folosesc mecanisme automate elvețiene tradiționale, dar majoritatea își realizează propriile mecanisme așa-numite „in-house”. Materialele și tehnologia de înaltă calitate sunt deja obișnuite aici, iar meșteșugul de precizie și prelucrarea manuală a ceasurilor în ateliere interne sub supravegherea designerilor devin o prioritate.

Mărcile preferate: Sinn, Oris, Nomos Glashütte, Baume & Mercier, Tag Heuer

Categoria superioară: 5.000 – 25.000 €

În partea superioară a categoriei de preț, puteți căuta ceasuri de lux de la mărci cu o istorie bogată, care și-au lăsat deja amprenta asupra industriei orologiere. Parametrul aici nu mai este calitatea, care este de top din toate punctele de vedere, ci popularitatea în cercurile de colecționari. Aceste mărci dispun deja de facilități complete de producție pentru a produce toate componentele ceasurilor, inclusiv propriile mișcări.

Mărcile preferate: Omega, Breitling, IWC, Bulgari, Cartier

Categoria premium: peste 25.000 €

Un ceas pe care doar adevărații pasionați de orologerie și-l pot permite. Modelele premium sunt destinate în primul rând expunerii în vitrinele colecționarilor și doar ocazional sunt prezentate în public. Dacă încercăm să împărțim ceasurile, aceste modele reprezintă cireasa de pe tort a orologeriei, provenind de la cele mai faimoase și respectate mărci. Mecanismul propriu al producătorului este deja un lucru normal aici și este adesea dus la un nivel mai complicat, mai elaborat sau la un nivel de design superior. Ceasurile premium apar adesea doar în ediții limitate și sunt realizate în serii limitate care nu acoperă cererea pieții.

Mărcile preferate: Rolex, Breguet, Lange & Söhne, Patek Philippe, Piaget, Richard Mille

V-a plăcut articolul? Nu uitați să-l distribuiți

Distribuiți

Cele mai noi articole