Ceasurile Luminox ascund multe lucruri interesante, despre care poate nu ați știut

Ceasurile elvețiene Luminox cu un design tipic militar
Distribuiți
LinkedIn

Ați știut că denumirea Luminox provine din combinația termenilor latini „Lumi“ și „Nox“, ce în traducere înseamnă „Lumină“ și „Noapte“? Probabil deja știți, ce voiau să exprime fondatorii companiei. Dar să știți, că ceasurile Luminox ascund mult mai multe lucruri interesante, despre care poate nu ați știut.

Conținutul articolului

Ceasuri Luminox – ceasuri elvețiene din anul 1989

Despre faptul că, ceasurile elvețiene fac parte, în general, printre cele mai calitative, nu există nici o îndoială în lumea ceasurilor. Pe de altă parte, nimic nu se compară cu ceasurile elvețiene. Din fericire, ceasurile Luminox îndeplinesc și cele mai stricte criterii. Acest lucru este confirmat de câteva repere importante din istoria mărcii Luminox. Cu toate acestea, înainte însă de a ajunge la ele, trebuie să menționăm că ceasurile Luminox datează încă din anul 1989.

Fosforesecență de top și lizibilitate

Bazele mărcii menționate au fost puse pe angajamentul de a oferi clienților finali fosforescență de top și lizibilitatea ceasurilor sport de înaltă performanță („Lumi“ și „Nox“ menționate mai sus). Iar de atunci, tehnologia iluminării ceasurilor Luminox este denumită ca Luminox Light Technology (LLT).

Repere importante ale ceasurilor Luminox

  • 1992 – Nick North, unul dintre principalii protagoniști ai companiei, împreună cu Barry Cohen, fondatorul companiei Luminox, au dezvoltat ceasurile pentru trupele speciale Navy Seals. Da, exact așa sunt începuturile azi deja legendarei serii de ceasuri Luminox Navy Seal.
Ceasurile Luminox sunt utilizate și de membrii forțelor miltare speciale.
  • 1994 – nu a durat mult iar ceasurile Luminox au arătat interes și față de alte unități de elită. După Navy Sales a venit rândul și celor de la Garda de Coastă, Departamentul de poliție din New York, Forțele aeriene sau unitățile speciale militare din Israel.
  • 2008 – după lansarea pe piață a multor modele interesante de ceasuri, compania Luminox s-a putut lăuda în anul 2008 cu acoperirea în a peste de 50 de țări din întreaga lume.
  • 2020 – compania Luminox și anunțat parteneriatul istoric cu Bear Gryll, cea mai cunoscută față a aventurilor din natură din lume și lansează întreaga colecție Luminox X Bear Gryll.

Tip: Lucrurile interesante, care ascund ceasurile Luminox, sunt însă mult mai multe. Prin urmare, vă recomandăm să aruncați o privire asupra istoriei mărcii Luminox. Nu veți înceta să vă mirați, câte repere importante va concepe compania Luminox despre ceasurile militare și ceasurile de scufundare.

Duelul ceasurilor Luminox

Ținând cont că domeniul principal a mărcii Luminox sunt ceasurile sport, am hotărât să încheiem acest articol în același spirit sport. Va aparține totuși celebrului duel al ceasurilor, în care am ales 2 modele concrete de la Luminox.

Ceas militar Luminox XS.0321.BO.L

Primul model, care ne-a atras atenția, are numărul de producție XS.0321.BO.L. Este vorba de un ceas militar, care dispune de o carcasă extrem de durabilă și o curea din cauciuc la fel de calitativă. În plus, se poate mândri și cu o fosforescență uluitoare. Acest lucru, să spunem așa, este de așteptat în cazul ceasurilor Luminox. Oricum, privirea la arătătoarele sale și indecșii fosforescenți, îți taie respirația. La urma urmei, judecați Dvs.

Ceasurile Luminox și fosforescența lor

Ceas de scufundare Luminox XS.3051.F

Despre faptul că, acest duel va fi extrem de echilibrat, confirmă și realitatea că adversarul modelului anterior, ceasul Luminox XS.3051.F, dispune de parametri asemănători. Acestea se aseamănă mai ales la carcasele și curelele durabile. Modelul XS.3051.F, însă, l-am clasifica mai degrabă în categoria de ceasuri de scufundare. Are totuși impermeabilitate de până la 20 m. Și desigur are o fosforescență la un nivel foarte ridicat.

Care dintre ceasurile Luminox să alegem?

Așadar, vă place mai sus menționata colecție Navy Seal sau mai bine preferați alt ceas dintre cele aflate la rivalitate? Indiferent pe care îl alegeți dintre ceasurile Luminox, această marcă elvețiană este garanția unei calități înalte.

V-a plăcut articolul? Nu uitați să-l distribuiți

Distribuiți

Cele mai noi articole