Cele mai bune ceasuri de sport pentru sportivii activi și începători

Ce caracteristici trebuie sa aibă cele mai bune ceasuri de sport?
Distribuiți
LinkedIn

Îndrăgiți sportul și căutați un asistent sportiv de încredere? Acesta poate fi, de exemplu, și un ceas. Dacă într-adevăr doriți cel mai calitativ și cel mai bun ceas de sport, la alegerea lui trebuie să țineți cont de mai mulți parametri importanți.

Conținutul articolului

Categorii de ceasuri sport

În prezent puteți întâlni diverse ceasuri de alergare și ceasuri fitness, ceasuri pentru scafandri, cicliști, alpiniști, jucători de golf sau ceasuri marine. Pe piață găsiție și diverse ceasuri outdoor, inteligente și ceasuri multifuncționale de sport. În ciuda faptului, că este vorba de diverse tipuri, care se diferențiază mai ales prin funcții și design, un lucru au în comun. Ușurează viața sportivilor în timpul antrenamentelor în atingerea obiectivelor. 

Ceasuri de sport vs. ceasuri smart

Multe persoane confundă ceasurile de sport cu cele inteligente. Ceasurile de sport ar trebui să fie funcționale și rezistente la praf, apă, șocuri, zgârieturi și contact fizic. Totodată ar trebui să fie ușor de citit și în multe cazuri ar trebui să înlocuiască antrenorul în timpul activităților sportive. De obicei au multe funcții, datorită cărora sportul devine mai plăcut. Există, însă, și ceasuri sport inteligente, care oferă un rezumat al unor funcții și caracteristici grozave.

Funcții, care trebuie să le aibă cele mai bune ceasuri de sport

Ceasurile de sport nu sunt destinate doar sportivilor activi. Îndrăgite sunt și printre sportivii începători sau utilizatorii obișnuiți. În funcție de ce doriți să utilizați ceasul, ar trebui să vă axați în primul rând pe aceste funcții

Funcția de numărare a pașilor este o parte importantă a unui ceas de sport

1. Funcția de numărare a pașilor

Datorită acestei funcții vă puteți înregistra numărul pașilor în cadrul activității voastre sportive, eventual distanța pe care ați parcurs-o în timpul zilei.

2. Funcția de măsurare a ritmului cardiac

Această funcție o vor folosi toți sportivii. Datorită monitorizării ritmului cardiac știți de exemplu, când să accelerați sau să încetiniți.

3. Funcția de măsurare a presiunii aerului

Cele mai bune ceasuri de sport ar trebui să aibă încorporată funcția de măsurare a presiunii aerului (barometru). Deoarece reușește să indice schimbările bruște ale vremii, o folosesc mai ales turiștii sau alpiniștii.

4. Funcția de măsurare a înălțimii

Din nou o caracteristică grozavă, care este apreciată de turiști și alpiniști. Datorită altimetrului vor avea întotdeauna informații actuale despre altitudine, altitudine relativă sau maximă și totodată despre urcarea sau coborârea cumulată. Toate aceste informații se pot folosi și pentru a se decide dacă să continue în activități.

5. Funcția GPS

O funcție la fel de importantă ale ceasurilor sport de outdoor este GPS-ul. Datorită ei veți ști întotdeauna unde anume vă aflați. Și în plus veți avea acces la diversele trasee, pe care le veți folosi în cadrul activităților voastre sport. 

6. Funcția de măsurare a temperaturii

Ceasurile de sport ar trebuie să fie echipate și cu funcția de măsurare a temperaturii. Datorită ei aflați temperatura actuala a aerului, eventual prognoza vremii.

Cele mai bune ceasuri de sport dispun de funcția de antrenament

7. Funcția antrenamentului pe intervale și setarea sporturilor 

Cu ajutorul unor ceasuri de sport vă știți înregistra și antrenamentele pe intervale, care este caracteristic prin alternarea pasajelor de antrenamente rapide cu odihna. Iar un ceas de sport complex ar trebui să aibă și funcția setării unui sport concret, ca de exemplu alergarea, mersul pe jos, ciclismul, înotul, etc.

8. Monitorizarea somnului

Pe lângă sport este important și somnul. Pentru a ști, cât de mult ați dormit și ce nivel al somnului ați avut, vă ajută funcția monitorizării somnului

Caracteristicile ceasurilor de sport

Ceasurile de sport, pe lângă funcțiile sale, sunt tipice și pentru caracteristicile sale. Datorită următoarelor, veți recunoaște că este vorba de cele mai bune ceasuri de sport.

  • Durabilitate – în majoritatea cazurilor este vorba de ceasuri durabile cu carcasă rigidă și multe funcții sport – de exemplu Casio G-Shock.
  • Impermeabilitate – recomandăm achiziționarea ce ceasuri de sport cu impermeabiliate de până la 100 m.
  • Cureaua – ar trebui să fie din gumă sau cauciuc. În timp ce sub piele mâna transpiră prea tare, cea din oțel inoxidabil nu este atât de confortabilă.

Cele mai cunoscute mărci de ceasuri sport

Este imposibil de spus, care marcă produce cel mai bune ceas de sport. Totuși, însă, printre cele mai cunoscute și mai calitative cu siguranță fac parte Casio, Festina, Garmin, Seiko, Citizen sau Suunto. Atunci când alegeți cel mai bun ceas de sport concentrați-vă în primul rând pe funcțiile și caracteristicile sale. 

V-a plăcut articolul? Nu uitați să-l distribuiți

Distribuiți

Cele mai noi articole