Sticle ceasuri: Cele mai importante, pe care ar trebui să le cunoașteți

Sticlele ceasurilor pot fi împărțite în mai multe tipuri
Distribuiți
LinkedIn

Sticlele formează parte a ceasurilor care este integrantă și de neînlocuit. Asemenea, adesea, dezvăluie, dacă ceasul este suficient de rezistent și calitativ. Ați știut, însă, că sticlele ceasurilor pot fi fabricate din diverse materiale?

Conținutul articolului

Tipurile sticlelor de ceas

Sticla de ceas servește mai ales la protejarea cadranului. În plus, poate să confere ceasurilor delicatețe și frumusețe. În prezent distingem câteva tipuri de sticle. În următoarele rânduri ne vom axa pe 3, care sunt în industria ceasurilor cel mai adesea folosite.

Sticla ceasurilor acrilică sau plastic

Sticla acrilică face parte printre cele mai ieftine. Practic, este vorba de o sticlă din plastic, care este ușoară, flexibilă și relativ puternică. Nu este, însă, suficient de rezistentă la zgârieturi. Pe de altă parte, acele zgârieturi pot fi îndepărtate de pe sticlele acrilice sau reparate de mâinile unui expert. Dezavantajul ei este, însă, claritatea insuficientă. 

Avantaje

+ preț mic
+ lejeritate, flexibilitate, rezistență
+ zgârieturile pot fi îndepărtate sau reparate

Dezavantaje

– predispuse la zgârieturi
– claritate insuficientă

Sfatul nostru: Cu sticlă acrilică este echipat de exemplu ceasul de damă Casio Youth Ladies cu seria de produs A168WG-9EF.

Casio A168WG-9EF cu sticlă acrilică.

Sticlă mineral pentru ceas 

Printre cel mai utilizat tip este considerată sticla mineral. Se folosește în principal la ceasurile de modă destinate pentru utilizarea zilnică, resp. în cadrul majorității modelelor „low cost“. Avantajul acestei sticle este duritatea și rezistența la zgârieturi. În plus, este totodată și accesibilă la preț. Cu toate acestea, ca dezavantaj poate fi considerat faptul că, în cazul deteriorării sau a zgârierii, nu poate fi reparată. În ceea ce privește raportul „preț – calitate“, ceasurile cu sticla mineral reprezintă calea mijlocie de aur. Prin achiziția lor cu siguranță nu veți da greș. 

Avantaje

+ preț accesibil
+ duritate
+ rezistență mai bună față de zgârieturi

Dezavantaje

– zgârieturile nu pot fi înlăturate sau reparate

Popularul ceas Casio G-Shock GA-110GB-1AER cu sticla mineral

Sticlă safir pentru ceas

Sticla safir este percepută în industria ceasurilor ca  fiind cea mai căutată dintre toate tipurile de sticle. De la ceasurile, care sunt echipate cu astfel de sticlă, puteți aștepta rezistență ridicată. Este în sine extrem de dură și rezistentă la zgârieturi. Din păcate, și în ciuda acestui lucru, că este foarte rezistentă, rămâne totuși fragilă. Așadar ușor poate duce la spargerea ei sau la ruperea – de exemplu la un impact puternic. 

Sticla safir totodată se caracterizează și prin transparență și claritate, datorită cărora cadranul de sub ea, dă o impresie mai clară și la lucioasă. Deoarece producția ei este relativ costisitoare, se folosește mai ales ca parte a ceasurilor mai scumpe, mai prelucrate, luxuriante și în general la ceasurile durabile. În cazul unei zgârieturi, nu se poate lustrui. 

Avantaje

+ duritate mare
+ rezistență ridicată la zgârieturi
+ transparență și claritate

Dezavantaje

– preț mai ridicat
– fragilitate
– zgârieturile nu pot fi lustruite

Sfatul nostru: Sticla safir poate fi găsită de exemplu la ceasul de damă Frederique Constant Casio GWG-1000-1A3ER.

Ceas extrem de durabil Casio GWG-1000-1A3ER cu sticla safir
Sursa: https://www.casio.com/

Alte tipuri de sticlă pentru ceas

În afară de cele 3 menționate mai sus există de exemplu și Gorilla Glass, care se folosește de exemplu la ceasurile smart a brandului Apple. Totodată vă puteți întâlni cu sticla securizată Hardlex (ceasurile Seiko), Sapphlex sau Sapphire Coated Crystal.

Cum se recunosc sticlele de ceas?

Odată ce cunoașteți, ce tipuri de sticlă există, poate că alegerea ceasurilor va fi pentru voi mai simplă. Să recunoașteți cea acrilică, resp. sticla de plastic, este relativ simplu. Este suficient dacă apropiați ceasul de obraz. Acrilul este în general un material cald. Invers, mineralul și safirul sunt reci. 

La recunoașterea sticlei mineral sau safir, pot apărea, însă, mici probleme. Aceste sticle sunt în esență, la prima vedere, identice. Pot fi recunoscute după sunet. Dacă bateți pe sticla mineral, veți auzi un sunet înalt. Invers, sticla safir ar trebui să rămână fără ecou. 

Sticlele ceasurilor nu indică doar caracterul

Sticlele ceasurilor pot juca un rol decisiv la achiziționarea noului vostru accesoriu de modă. Când vine vorba de ceasuri de mână, indică nu doar caracterul lor, dar și întreaga valoare. De aceea, la achiziția ceasurilor, asigurați-vă întotdeauna cu ce tip de sticlă sunt echipate. 

Diferența dintre aceste tipuri de sticle pe ceas este explicată și în acest video:

V-a plăcut articolul? Nu uitați să-l distribuiți

Distribuiți

Cele mai noi articole