Ce este un contor de pași și cum funcționează? + Sfaturi pentru ceasuri cu pcontor de pași

Știți cum funcționează un contor de pași la un ceas?
Distribuiți
LinkedIn

Contorul de pași face parte printre funcțiile, care găsesc în cadrul ceasurilor de mână o utilizare deplină. Printre cei mai mare fani se numără în mod clar iubitorii de drumeții, sport și a stilului de viață activ. Informații practice, însă, poate oferi oricui. Și de aceea îi dedicăm următoarele rânduri, în care nu vom omite nici sfaturi legate de anumite ceasuri cu contor de pași

Conținutul articolului

Ce este un contor de pași?

În general, contorul de pași reprezintă un dispozitiv, care este capabil să calculeze numărul pașilor efectuați. Așadar, este vorba de un accesoriu, care cel mai adesea se folosește la diverse activități sportive – de exemplu la drumeții. Este însă important de adăugat, că pedometrul are importanța sa și în timpul zilelor obișnuite. Experții concluzionează, că pentru o viață sănătoasă ar trebui ca fiecare om să facă măcar 10 000 de pași pe zi. Și din acest motiv, acest obiectiv este stabilit în telefoanele smart și în aplicații, ca și o obiectiv zilnic.

Astăzi, contorul de pași funcționează ca parte standard la majoritatea ceasurilor smart

Cum funcționează contorul de pași?

Contorul de pași, altfel numit și pedometru, este adaptat așa, încât să reacționeze la la mersul legănat al omului. Drept urmare, asta înseamnă, că pentru fiecare apăsare pe picior reușește să calculeze un pas.

Interesant este că, contorul de pași nu trebuie să fie un dispozitiv separat, pe care să-l atașați la curea sau la mână sub forma unei brățări. Pe lângă acele smartphone-uri pe care le-am menționat mai sus, astăzi face parte printre multe ceasuri smart. Mână-n mână cu o funcție, cum este de exemplu măsurarea ritmului cardiac sau numărarea caloriilor arse, poate fi un asistent util în timpul sportului. 

Idei de ceasuri cu pedometru

Adevărul este, că ceasurile sport cu contor de pași, în majoritatea cazurilor se produc în modele unisex. Modelele individuale se deosebesc între ele maxim doar ca și culoare. În timp ce la ceasurile de damă cu contor de pași sunt dominate de nuanțele de alb, auriu și roz, în cazul produselor pentru bărbați versatilul negru obișnuiește să fie cea mai dominantă culoare. Însă, adesea, o îndrăgesc și multe femei. 

Ceasuri bărbătești cu pedometru

Când vine vorba de ceasuri pentru bărbați cu contor de pași, am evidenția smartwatch-ul Amazfit T-Rex. Se caracterizează prin design robust cu notă sport. În afară de contorul de pași, sunt echipate și cu funcția GPS, măsurarea ritmului cardiac și monitorizarea somnului. Datorită acestora le puteți utiliza la diverse activități sportive.

Pe piață există în prezent nenumărate ceasuri calitative cu pedometru.

Ceasuri damă cu pedometru

Dintre modelele smart de damă, cel mai mult ne-a atras ceasul elegant cu pedometru Garmin Fenix 6S PRO Glass în culoarea albă combinată cu cea a aurului roz. Ca și în cazul produsul pentru bărbați menționat mai sus, și acest ceas dispune de funcția GPS și măsurarea ritmului cardiac. Este potrivit pentru diverse activități sport, dintre care putem menționa de exemplu alergarea. Își vor încânta purtătoarele sale prin măsurarea pulsului, vitezei și a distanței parcurse.

Ceasuri copii cu pedometru

Nu uităm nici de cei mai mici și selectăm și ceasuri digitale cu pedometru pentru copii. Ne-a atras mai ales Forever IGO PRO JW-200, care reușește să măsoare pulsul și să monitorizeze somnul. Printre producătorii de ceasuri pentru copii cu pedometru se pot enumera mai multe mărci. Merită menționate fie už Lamax, Careno, sau Canyon.

În orice caz, există nenumărate modele de ceasuri smart, despre care am putea scrie pe această temă. De exemplu Apple Watch SE, ceas cu pedometru și tensiometru Samsung Galaxy Watch 4, sau brățările mai simple ca Xiaomi Mi Smart Band 6 și Huawei Band 6. Pur și simplu, aveți de unde alege.

V-a plăcut articolul? Nu uitați să-l distribuiți

Distribuiți

Cele mai noi articole