Aniversări orologice 2023: Modelele iconice sărbătoresc ziua de naștere rotundă

Acestea sunt cele mai interesante aniversări orologice a anului 2023
Distribuiți
LinkedIn

Istoria cronometrării timpului include multe ceasuri emblematice al căror debut merită să fie amintit. Unele dintre ele au schimbat direcția orologeriei, altele sunt atât de atemporale încât se bucură de favoarea utilizatorilor până în ziua de azi. Mărcile de ceasuri comemorează cu mândrie nașterea lor și lansează adesea ediții comemorative sau limitate ca o celebrare a moștenirii lor. Ce ceasuri se numără printre jubileele din acest an? Să ne amintim cele mai importante aniversări orologice a anului 2023.

Conținutul articolului

110 ani de Seiko Laurel

Marca Seiko a fost fondată în 1881. Deși a scos pe piață primul său ceas 4 ani mai târziu, și-a făcut debutul cu ceasuri de mână în 1913. A fost Seiko Laurel, primul ceas de mână fabricat în Japonia. Seiko începuse deja să sărbătorească cea de-a 110-a aniversare a ceasului său iconic prin lansarea ediției limitate Seiko Presage Laurel, inspirată de modelul original.

75 de ani Omega Seamaster

Seamaster este prima și cea mai veche colecție a atelierului Omega. Compania a introdus-o în 1948 și o oferă și astăzi. Ceasul Seamaster a fost dezvoltat inițial pentru Marina Regală Britanică, dar datorită profilului său subțire și designului elegant, a câștigat rapid favoarea publicului larg. În 2018, când Seamaster a sărbătorit cea de-a 70-a aniversare orologieră, Omega a scos pe piață mai multe ediții limitate inspirate de primul model. Anul acesta, nu a făcut încă acest lucru.

70 de ani Rolex Submariner

Rolex Submariner a avut un impact uriaș în domeniul cronometrării scufundărilor. Deși nu poate fi considerat primul ceas de scafandru modern, dictează tendințele în acest segment încă din 1953, când a apărut pe piață primul model. Rolex Submariner este un ceas distinctiv, dar atemporal, de o calitate extrem de înaltă și funcțional. Rolex îl dezvoltă treptat și îl produce practic fără întrerupere de șapte decenii. Pe lângă scafandrii profesioniști, celebritățile și colecționarii entuziaști se lasă, de asemenea, văzuți cu ceasuri Rolex Submariner. Ultima ediție limitată aniversară a fost lansată în 2003, când acest submariner a sărbătorit 50 de ani.

75 de ani de la lansarea pe piață a ediției Rolex Submariner

60 de ani Rolex Daytona

Aniversarea orologieră o are acest an și Rolex Dayton. Unul dintre cele mai faimoase și mai dorite ceasuri de pe piață a fost introdus de Rolex în 1963. Rolex Daytona a fost asociat cu motorsportul încă de la începuturile sale. Caracteristica sa distinctivă este tahimetrul de pe luneta exterioară. Deoarece ultima generație de Daytona a fost introdusă în anul 2000, aniversarea din acest an a fost plină de așteptări. Rolex nu a dezamăgit și a introdus o gamă complet nouă, cu o carcasă reproiectată, luneta, o nouă mișcare și o serie întreagă de îmbunătățiri.

60 de ani Tag Heuer Carrera

Anul 1963 pare să fi favorizat la propriu cronometrele de curse. De fapt, acesta a fost același an în care Jack Heuer însuși și-a prezentat icoana de curse. Ceasul Carrera, numit după infama cursă Carrera Panamericana, a atras în special publicul larg prin designul său clasic. De-a lungul deceniilor, a devenit o colecție de mare amploare care se bucură de o popularitate extraordinară. Pentru a sărbători cea de-a 60-a aniversare, marca a dezvăluit deja mai multe inovații, inclusiv un nou design „glassbox” cu un tahimetru sub marginea înclinată a geamului.

40 de ani Casio G-Shock

Dacă menționăm aniversările orologiere din anul 2023, nu trebuie să uităm de ceasurile Casio, mai exact de colecția din care s-au vândut peste 100 de milioane de bucăți în 40 de ani. Robustul G-Shock a văzut lumina tiparului după ce sute de prototipuri au fost testate în 1983. Nu numai că acestea continuă să fie dezvoltate și vândute până în prezent, dar se bucură și de o popularitate de durată. Așa-numitele G-Shock-uri ajung pe piață în milioane de dolari pe an. Casio, bineînțeles, și-a sărbătorit tradiția așa cum se cuvine și a prezentat lumii câteva noi ediții limitate G-Shock 40th Anniversary.

V-a plăcut articolul? Nu uitați să-l distribuiți

Distribuiți

Cele mai noi articole