Cele mai cunoscute ceasuri americane, pe care ar trebui să le cunoașteți

Cei mai cunoscuți reprezentanți ai ceasurilor americane - Timex, Hamilton, Bulova.
Distribuiți
LinkedIn

Despre ceasurile americane nu se discută atât de multe, cum este de exemplu despre ceasurile elvețiene. Iar acest lucru este și în ciuda faptului, că producția lor a fost atât de avansată încă de la începuturile sale. Acestea sunt cele mai prestigioase ceasuri americane, care merită a fi remarcate. 

Conținutul articolului

Diferența dintre ceasurile americane și elvețiene este urmărită de istorie

La sfârșitul secolului al 19-lea, americanii au fost în fruntea orologeriei la nivel mondial. Produceau ceasuri atât de revoluționare, încât în anul 1870 inginerul elvețian Jaques David a fost trimis în America, pentru a spiona industria ceasurilor. A descoperit, că dacă este vorba de o producție de serie, ceasurile americane sunt de demult înaintea lor. Cu toate acestea, în timpul celui de-al 2-lea război mondial, orologeria americană a suferit o scădere bruscă și declinul acestuia. În timp ce Elveția a fost neutră și s-a dedicat în continuare producției de ceasuri elvețiene.

Cele mai bune ceasuri americane

Ceasurile americane se pot lăuda cu funcții excelente sau cu un design modern. Multe mărci americane de ceasuri în cele din urmă produc mai degrabă accesorii de modă de design decât ceasuri clasice. Aceasta este lista celor mai cunoscute ceasuri americane.

1. Weiss Watch Company

Istoria și tradiția sunt încă vii în ceasurile produse manual a companiei Weiss Watch Company. La producția acestor ceasuri se folosesc metode industriale vechi și materiale premium – oțel 316L (carcase), cadrane din alamă sau sticlele din safir. Ceasurile americane de la compania Weiss Watch Company emană măiestrie pură.

Ceas american Hamilton Ventura a apărut și în celebrul film Men in Black

2. Hamilton

Deși ceasurile Hamilton provin din America, totuși în prezent sunt deținute de compania elvețiană Swatch. Compania Hamilton a fost fondată în Pennsylvania în anul 1892. Încă de la începutul producției și câștigat clienții datorită preciziei și a calității ridicate a mecanismelor, care se foloseau la ceasurile de buzunar.

3. Bulova

Compania Bulova a fost înființată în anul 1875 de către Joseph Bulova, care a emigrat din Cehia.Nu este vorba, însă, de ceasuri clasice. Sunt cunoscute mai ales pentru tehnologia sa, care a fost proiectată de Max Hetzel. Era vorba de o tehnologie, în care ceasurile măsurau timpul mai cu precizie decât alteie din acea vreme. În prezent, însă, sunt folosite la ceasurile Bulova mecanisme elvețiene sau japoneze. În prezent ceasurile Bulova se ansamblează în Elveția sau în Asia. Din anul 2008 au fost achiziționate de compania Citizen, însă compania Bulova are încă sediul la New York. 

4. RGM

Compania RGM produce unul dintre cele mai bune ceasuri americane automate. Ceasurile RGM au fost lansate pentru prima oară pe piață în anul 1992. Fondatorul companiei este Roland G. Murphy, care își pune pasiunea în fiecare model. Este vorba de ceasuri americane cu un design îndrăzneț.

Timex este cea mai cunoscută marcă de ceasuri

5. Timex

Cea mai cunoscută marcă de ceasuri produce ceasurile Timex. Interesant este, că acestea au apărut de la compania The Waterbury Clock Company. Această companie a fost înființată în Connecticut în anul 1857. Cu toate acestea, după cel de-al 2-lea război mondial, Thomas Olsen a decis să dezvolte un mecanism ieftin și simplu – Modelul 21 – care nu avea nici un finisaj de suprafață. La urma urmei nici măcar nu era precis. Cu toate acestea, prin faptul că se vindea în magazine ieftine sau chioșcuri, a avut mare succes. Și astfel ceasurile Timex au ajuns în diverse magazine în America, Europa sau Asia. În prezent, au ceasurile Timex, americane, reputația ceasurilor de modă, care se caracterizează prin precizie și preț accesibil.

V-a plăcut articolul? Nu uitați să-l distribuiți

Distribuiți

Cele mai noi articole