Ceasuri în funcție de stil: care se potrivește încheieturii voastre?

Care ceas se potrivește stilului vostru?
Distribuiți
LinkedIn

Ceasurile de astăzi sunt departe de a indica doar ora. Fixat la încheietura mâinii, acesta arată lumii ce fel de persoană ești. Apreciați măiestria clasică, moștenirea și efortul? Sunteți un bărbat elegant, cu un simț al modei? Iubești sportul cu trup și suflet? Sunteți un soldat, un pilot, un scafandru? Piața de ceasuri are o selecție de ceasuri potrivite pentru dumneavoastră. Oferta de pe rafturile de astăzi este extrem de largă. Pe lângă varietatea de modele și mărci, se pare că în fiecare an se adaugă un nou tip de ceas. Astăzi vi le vom prezenta pe cele mai populare.

Conținutul articolului

Ceasuri aviator

În anul 1911, când Cartier a produs primul ceas pentru pilotul Albert Santos Dumont, ceasul aviator a luat zborul și a rămas în centrul atenției până în prezent. De fapt, ceasurile de aviator, sau ceasurile de pilot, au fost primele ceasuri de mână din lume.

Până în prezent, ceasurile aviator reprezintă combinația perfectă de complexitate și atemporalitate. De-a lungul anilor, ceasornicarii le-au îmbunătățit treptat prin adăugarea unui cronograf pentru a calcula viteza, distanța parcursă sau consumul de combustibil. În general, ceasurile de aviație sunt fabricate din materiale flexibile care pot rezista atât la presiune ridicată, cât și la impact. De obicei, au cadrane mari, ușor de citit și mâini cu luminozitate pentru citirea orei în condiții de vizibilitate redusă. Carcasele voluminoase sunt dominate de o coroană mare, ceea ce permite manipularea ceasului cu mănuși.

Acest ceas este casual și nu este potrivit pentru costume elegante sau ocazii foarte formale. Sunt potrivite pentru ținutele casual și sportive.

Ceasuri militare și de teren

Ceasul militar este un ceas tactic care a fost conceput special pentru membrii armatei și pentru forțele de poliție. Acesta prezintă culori închise și tonuri pământii, inclusiv verde militar. Ceasurile militare sunt solide, durabile și au un design robust. Caracteristicile funcționale obișnuite includ o lumină de fundal, busolă, oră dublă și mondială, manometru, altimetru și termometru.

Ceasurile de teren au fost fabricate în timpul Primului Război Mondial pentru ofițerii din trupele de tranșee care trebuiau să efectueze raiduri. Aceștia aveau nevoie de un ceas care să reziste la greutățile luptei pe câmpul de luptă, să le permită să citească ora noaptea și să aibă un aspect respectabil în același timp. Ceasurile de teren au multe în comun cu ceasurile militare. Mulți bărbați de astăzi le preferă pentru activitățile în aer liber, deoarece pot rezista în mod fiabil la umiditate, murdărie, șocuri și presiune extremă.

Ceasurile militare și de teren sunt adaptabile și sunt potrivite pentru activitățile în aer liber, pentru sport și pentru ținutele casual.

Ceasurile de scufundare au propriul lor stil distinctiv

Ceasuri de scufundare

Ceasurile de scufundare sunt unul dintre cele mai comune tipuri de ceasuri pentru bărbați. Celebrul său predecesor, Rolex Oyster, a fost lansat în 1930. Cu o carcasă perfect etanșă, a fost unul dintre primele ceasuri de pe piață care a fost rezistent la apă.

Bineînțeles, ceasurile de scufundare se disting prin rezistența ridicată la apă, ajungând adesea la 100 de metri. Designul lor impresionant este caracterizat de un cadran luminescent distinctiv, mâini luminescente, o carcasă solidă și durabilă și o lunetă rotativă.

Acest ceas se potrivește bine cu ținutele casual și sportive, dar îl puteți combina, de asemenea, cu stil cu ținutele sportive mai puțin formale și cu ținutele formale de afaceri. În stilul James Bond, poate fi purtat și cu un smoching.

Ceasuri de curse

Lumea sporturilor cu motor și a orologeriei are parteneriate puternice care durează de zeci de ani. În anii 1930, TAG Heuer a stabilit un punct de referință pentru orologeria de curse prin încorporarea cronografului și a tahimetrului. Marca și-a consolidat statutul atunci când Steve McQueen a purtat TAG Heuer Monaco 1133 în filmul Le Mans.

Ceasurile de curse se evidențiază printr-un cadran cu contrast ridicat, ușor de citit chiar și la viteze mari. De obicei, acestea sunt echipate cu curele din piele sau cu curele ergonomice din silicon în stil raliu. Carcasa tinde să fie înclinată, astfel încât ora să poată fi citită fără a scoate mâna de pe volan.

Ceasurile de curse tind să fie mai deosebite decât ceasurile de scufundări sau de pilot. Prin urmare, acestea sunt mai potrivite pentru haine casual și sportive.

Ceasurile de modă aparțin de cele mai îndrăgite categorii de ceasuri

Ceasuri de modă

Vă amintiți de boom-ul ceasurilor Swatch din anii 1980 și 1990? În acest caz ați asistat la nașterea ceasului de modă, un nou tip de ceas foarte popular în zilele noastre.

Ceasurile de modă sunt la modă și reflectă stilul modern. Ele reprezintă mai degrabă un accesoriu de modă decât o piesă prețioasă de orologerie și sunt adesea realizate de ceasornicari, bijutieri sau case de modă neconvenționale. Designul primează în fața funcționalității. Aceste ceasuri tind să fie accesibile, deoarece nu sunt concepute pentru a dura ani de zile. Își vor pierde relevanța odată cu sosirea următoarei tendințe a modei.

Ceasurile de modă sunt realizate astfel încât să vă puteți permite mai multe ceasuri deodată. Acest lucru vă permite să le combinați și să le asortați cu diferite ținute. În general, acestea sunt mai potrivite pentru ținutele casual și elegante, rareori formale.

Ceasuri luxuriante

Nava amiral a segmentului de ceasuri de lux timp de decenii este marca Rolex. Elveția poate fi considerată patria ceasurilor de lux, dar mărci de ceasuri de lux de renume mondial pot fi găsite, desigur, și în alte țări.

Ceasurile luxuriante se caracterizează prin materiale de calitate excelentă și măiestrie și, adesea, printr-un design excepțional. Multe dintre ele se mândresc cu o meșteșugăreală manuală exigentă, bazată pe modele istorice. Ceasurile de lux nu sunt fabricate rapid sau ieftin; ele sunt opere de artă uimitoare care spun o poveste.

Ceasurile de lux sunt concepute pentru ocazii speciale. Multe dintre ele sunt piese de colecție rare destinate pentru vitrine. Vă puteți permite să combinați un ceas de lux cu o ținută foarte formală.

Ceasuri smart

Ceasurile inteligente nu au nevoie de nicio prezentare. Odată cu dezvoltarea tehnologiei moderne au apărut ceasuri cu noi echipamente funcționale. Astăzi, pentru mulți purtători, acesta este un „must-have” care, împreună cu telefonul mobil, facilitează gestionarea activităților și responsabilităților zilnice.

Ceasurile smart sunt un companion excelent pentru sport și sala de sport, deoarece au încorporate monitorizarea ritmului cardiac, pedometru sau indicator de ardere a caloriilor. În plus, acesta redă melodii, afișează notificări, mesaje primite, permite efectuarea de apeluri telefonice și îndeplinește multe alte funcții.

Ceasurile inteligente sunt disponibile în multe stiluri și modele diferite. În funcție de model, acestea se pot asorta cu ținutele sportive, casual și elegante. Nu sunt potrivite pentru ocazii formale.

Ceasuri sport

Concepute în primul rând pentru activități sportive, acestea sunt o alegere foarte populară de ceasuri durabile. Ceasurile sport pot fi atât analogice și digitale, dar trebuie să fie realizate din materiale care nu se vor deteriora ușor și care pot absorbi șocurile.

Ceasurile de sport sunt de obicei concepute astfel încât ora să poată fi citită cu ușurință atunci când sunteți activ. Cadranul este, prin urmare, mare și luminos sau contrastant. Acestea tind să fie rezistente la apă pentru a face față transpirației, intemperiilor și înotului. Ele pot avea o varietate de funcții în funcție de sportul pentru care sunt concepute. Acestea monitorizează ritmul cardiac, activitatea și somnul, ritmul și distanța și, prin furnizarea de statistici actualizate, ajută la obținerea unei performanțe optime atunci când faceți exerciții fizice.

Merită să investiți într-un ceas sport pentru pasionații stilului de viață activ. Acestea se potrivesc cu ținutele sportive și pentru zilele casual. Niciodată pentru întâlniri sociale și de afaceri.

V-a plăcut articolul? Nu uitați să-l distribuiți

Distribuiți

Cele mai noi articole