Ceasuri elvețiene vs. japoneze: care sunt mai bune?

Ceasuri elvețiene sau japoneze? Ce veți alege?
Distribuiți
LinkedIn

Calitatea elvețiană construită pe istorie vs. tehnologia japoneză de ultimă oră. Această controversă durează de zeci de ani în lumea orologeră. Din punct de vedere istoric, ceasurile elvețiene au fost considerate cele mai bune. La mijlocul secolului al XX-lea, însă, o nouă țară a apărut ca un concurent al monopolului elvețian. Ceasurile japoneze au atras rapid atenția utilizatorilor prin inovație și o mai bună accesibilitate. Sunt diferențele dintre ceasurile elvețiene și cele japoneze chiar atât de semnificative? Oare ceasurile contemporane nu mai pot combina calitatea superioară a manoperei cu tehnologia modernă?

Conținutul articolului

Istoria orologeriei elvețiene și japoneze

Ceasurile elvețiene se mândresc cu o istorie de neegalat, ale cărei rădăcini pot fi urmărite cu peste cinci secole în urmă. În a doua jumătate a secolului al XVI-lea și la începutul secolului al XVII-lea, Geneva a cunoscut un aflux mare de protestanți francezi care fugeau de persecuții. Lor le datorează Elveția dezvoltarea rapidă a artei orologiere pe teritoriul său. Până în prezent, Geneva este considerată capitala ceasurilor de lux.

Ceasornicăria japoneză își are rădăcinile la sfârșitul secolului al XIX-lea și nu și-a atins potențialul maxim decât după anii războiului, la mijlocul secolului al XX-lea. Întrucât Japonia a fost întotdeauna în avangarda tehnologiei moderne, ceasornicarii japonezi au pariat pe producția de ceasuri precise și funcționale. Aceștia au introdus automatizări avansate atât pentru a ușura procesul de asamblare a ceasurilor, cât și pentru a minimiza defectele de design. Ca urmare, au reușit să crească producția și să ofere utilizatorilor cea mai bună calitate la un preț accesibil.

Ceasurile elvețiene Tissot sunt o garanție a calității

Ceasuri elvețiene: luxul preciziei făcute manual

Un ceas elvețian cinstit este vârful artei orologiere. Acestea sunt realizate manual. Ceasornicarii petrec foarte mult timp proiectând piesele interne, iar inginerii asamblează mișcări complexe formate din sute sau mii de componente. Ceasurile elvețiene se concentrează pe funcționalitate și pe o frumusețe inegalabilă la interior și la exterior.

Nu oricine poate pune eticheta „Swiss Made” pe ceasul său. Ceasurile elvețiene trebuie să îndeplinească următoarele criterii legale:

 • Sediul de producție al companiei se află în Elveția.
 • Ansamblarea finală are loc în Elveția.
 • Procesul final de verificare a ceasului are loc în Elveția.
 • Cel puțin 60% din costurile de producție sunt de origine elvețiană.
 • Ceasul are o mișcare elvețiană.

Cele mai bune mărci elvețiene:

Navele amiral ale orologeriei elvețiene nu au nevoie de nicio prezentare specială. Acestea sunt, în mare parte, companii de ceasornicărie de lux de renume mondial. Să le menționăm cel puțin pe cele mai populare:

 • Rolex
 • Omega
 • TAG Heuer
 • Patek Philippe
 • Zenith
 • IWC
 • Tissot
Ceasurile japoneze Casio sunt printre cele mai bune din Japonia

Ceasuri japoneze: moderne, de calitate și accesibile

Ceasornicarii japonezi s-au axat pe utilizarea de tehnologii înalte și pe automatizare. Astfel, ei sunt capabili să producă mai multe ceasuri în mai puțin timp și să le ofere utilizatorului la un preț foarte rezonabil. În același timp, însă, acest lucru înseamnă că, de obicei, ceasurile japoneze nu pot fi considerate exclusive. Cu toate acestea, în comparație cu omologii lor elvețieni, aceștia și-au făcut un renume ca fiind mai inovatori.

A fost tocmai japoneza marcă Seiko, care a uimit lumea cu tehnologia cuarțului. Aceasta a reușit să dezvolte baterii mai mici și mai ușoare și, la scurt timp după aceea, cererea de ceasuri japoneze a crescut enorm. În timpul secolului XX, popularitatea mișcărilor cu cuarț a provocat chiar și declinul întregii industrii orologiere elvețiene.

Cele mai populare mărci japoneze

Ceasornicarii japonezi sunt extrem de populari în rândul utilizatorilor obișnuiți cu o înclinație pentru ceasuri de calitate. Printre cele mai populare se numără:

Cumpărați un ceas elvețian sau japonez?

Consumatorii care sunt interesați de ceasuri calitative se concentrează în prezent în primul rând pe mărcile elvețiene și japoneze. Dar care este alegerea corectă? Alegerea ideală depinde de tipul de ceas pe care îl doriți.

Dacă sunteți în căutarea unui ceas de calitate, cu o durabilitate excelentă și o precizie superioară, la un preț rezonabil, un ceas japonez va fi cea mai bună alegere. Pe de altă parte, dacă sunteți pasionat de design, doriți să dețineți un anumit simbol al statutului și sunteți impresionat de arta orologeră, alegeți un ceas elvețian. În orice caz, te poți baza pe un ceas de calitate și precizie.

V-a plăcut articolul? Nu uitați să-l distribuiți

Distribuiți

Cele mai noi articole