Învățați să vă alegeți un ceas în funcție de ocazie

Alegeți-vă ceasul în funcție de ocazie
Distribuiți
LinkedIn

Ceasurile nu mai sunt de mult timp doar un instrument de măsurare a timpului. În epoca telefoanelor mobile și a accesoriilor inteligente, ceasurile analogice au devenit în primul rând un accesoriu de modă elegant și de înaltă calitate. Un cronometru bine ales nu numai că va completa ținuta dvs., dar vă va distinge în mod fiabil de mulțime și va da un indiciu despre personalitatea dvs. Dar cum decideți ce ceas să alegeți pentru un anumit eveniment? Evaluați-vă nevoile și aruncați o privire la ghidul nostru, în care am sortat ceasurile în funcție de ocazie. Pentru ca încheietura mâinii dumneavoastră să fie mereu in!

Conținutul articolului

Ceas pentru întâlniri formale

O ocazie formală tipică este un interviu pentru un job, o întâlnire de afaceri sau o negociere, dar poate fi și o petrecere oficială de firmă, o cină sau un cocktail. Cele mai multe dintre aceste evenimente necesită cel puțin o ținută business formală sau business casual, la care ar trebui să adaptați și alegerea ceasului.

Un ceas pentru o întâlnire formală ar trebui să fie decent, mai puțin vizibil, de înaltă calitate, dar în același timp să se potrivească perfect. Încheietura mâinii trebuie să arate îngrijit și în armonie cu ceasul. La urma urmei, doriți să dați impresia de profesionalism și de competență. Mărimea corectă a ceasului în raport cu încheietura mâinii este, de asemenea, extrem de importantă. Alegeți un model de ceas mai subțire și mai elegant, cu un design minimalist al cadranului, în nuanțe mai închise de culori neutre. Va arăta foarte bine în negru, gri închis sau albastru închis. O curea neagră din piele cu cataramă argintie este ideală. Doamnele pot opta și pentru un ceas elegant cu o brățară metalică în culoarea unui metal prețios. Ceasurile de lux din atelierele companiilor Rolex sau Omega sunt o alegere excelentă.

Evitați modelele de ceasuri supradecorate și complicate, cu multe funcții, subcadrane și coroane dominante. Un ceas digital și sportiv este extrem de nepotrivit pentru această ocazie. Lasă acasă și modelele groase cu cadrane foarte mari și ceasurile ieftine de modă.

Ceas pentru ocazii sociale

Mergeți la o nuntă, o sărbătoare pompoasă de familie sau corporativă, un bal sau o petrecere de gală? Ținuta dumneavoastră va fi probabil un pic mai îndrăzneață, mai lejeră și mai colorată. Un ceas selectat corespunzător este un accesoriu potrivit și pentru aceste ocazii.

Evenimentele sociale speciale necesită o doză de eleganță, dar puteți miza pe ceva mai strălucitor în comparație cu întâlnirile formale. Minimalismul nu este necesar în acest caz, nu ezitați să fiți mai îndrăzneață. Este potrivit un un ceas elegant cu design metalic și brățară din oțel sau curea din piele. Cadranul poate fi strălucitor, sunt permise reflexiile de culoare. Ceasurile de damă pot fi decorate cu cristale sau pietre prețioase. Cu toate acestea, modelele pentru bărbați ar trebui să fie mai subțiri și în acest caz, pentru a se potrivi confortabil sub manșeta unei cămăși sau sacou. Foarte spectaculoase sunt ceasurile, care permit să vedeți mecanismul mișcării.

Foarte nepotrivit pentru o astfel de ocazie este și un ceas sport sau outdoor cu un design masiv. Uitați de ceasurile de curse și nu riscați cu modelele pentru scufundări. Un ceas pilot clasic poate părea puțin mai potrivit.

Ceasuri pentru purtare zilnică și pentru timpul liber

Moda pentru petrecerea timpului liber este una destinsă, casual, fără reguli stricte. Dacă purtați blugi și un tricou, un pulover sau o cămașă casual pentru ziua de lucru, pentru a vă întâlni cu prietenii, pentru a merge la cinema sau pentru a vă plimba prin oraș, ceasul potrivit va fi punctul culminant al ținutei dumneavoastră.

În principiu, zilele obișnuite și activitățile de agrement nu cer nimic special, dar, pe de altă parte, lasă mult spațiu pentru creativitatea și auto-prezentare. Alegerea ideală în acest caz este un ceas de modă, care de obicei urmează tendințele actuale, fără a împovăra prea mult bugetul. Acestea provin adesea de la case de modă sau companii de bijuterii. Dacă sunteți mai degrabă activ și vă place să vă deplasați, un ceas sportvă va fi cu siguranță util pentru ținutele casual. Le puteți combina cu ușurință și frumos cu ținutele dvs. preferate. Nu puteți da greș nici cu un smartwatchelegant.

Dacă alegem ceasul în funcție de ocazie, vă puteți permite aproape totul în timpul liber și pentru ocazii casual. Ceasurile prea masive, robuste sau modelele militare deosebite pot fi puțin deranjante. O alegere greșită ar fi și un ceas de curse, care are adesea elemente de motorsport.

Ceas pentru activități sportive

Ceas pentru activități sportive

Ținutele sportive variază de la ținute de fitness ușoare până la piese de exterior potrivite pentru excursioniști și aventurieri. În funcție de activitatea sportivă preferată, puteți alege și ceasul.

Ceasurile pentru sportivi sunt adaptate din punct de vedere funcțional și al designului la activitățile individuale. În general, este vorba despre modele de ceasuri mai masive, cu remontoar distinctiv, cadrane complicate și, de obicei, curele durabile din silicon sau cauciuc. Ceasurile sportive clasice sunt cele mai potrivite pentru sporturi ușoare, cum ar fi alergarea, ciclismul sau fitness. Nu arată prea masiv și vă vor satisface și din punct de vedere funcțional așteptările. Dacă preferați activitățile în aer liber, este mai potrivit pentru dvs. un ceas militar durabil și off-road.. Acestea pot face față oricărei provocări, menținând în același timp un design intact și funcționalitate completă. Pentru înotători și iubitorii de sporturi nautice, ceasurile de scufundărisunt ideale, fanii sporturilor cu motor își vor însuși ceasurile de curse, iar iubitorii de călătorii din întreaga lume vor aprecia un ceas de călătorie cu un afișaj al timpului mondial.

Activitățile sportive necesită durabilitate și rezistență. Dacă doriți să alegeți un ceas adecvat în funcție de ocazie, uitați de toate modelele elegante subțiri, și nici ceasurile clasice și de modă nu vor fi potrivite. Aveți nevoie de un cronometru care să țină pasul cu dumneavoastră.

V-a plăcut articolul? Nu uitați să-l distribuiți

Distribuiți

Cele mai noi articole