Cel mai vândut ceas din lume: Care este marca pe care cei mai mulți utilizatori o poartă la încheietura mâinii?

Ce mărci se numără printre cele mai vândute ceasuri din lume?
Distribuiți
LinkedIn

Deși industria orologeră operează în sfere definite de valori tradiționale de loialitate, calitate și măiestrie, ca multe alte industrii, aceasta se confruntă cu tulburări cauzate de pandemii, inflație și dezvoltarea rapidă a tehnologiei moderne. Privind retrospectiv, se poate spune că mărcile cele mai puternice din punct de vedere tradițional au rămas relativ stabile în perioadele cele mai critice, iar „ceasurile Swiss Made” și-au păstrat poziția de lider în ceea ce privește cifra de afaceri și cota de piață mondială. Cu toate acestea, în ceea ce privește numărul de unități vândute, mărcile elvețiene au fost de mult timp depășite de alți lideri în domeniul orologeriei. Deci, care sunt cele mai vândute ceasuri din lume?

Conținutul articolului

Industria elvețiană a ceasurilor – piața mondială numărul unu a ceasurilor de lux

Swiss Made este sinonim cu calitatea în lumea orologeră. Datele anuale privind exporturile de ceasuri elvețiene sunt publicate de Federația Industriei Elvețiene a Ceasurilor. Potrivit statisticilor sale, exporturile de ceasuri de mână elvețiene au atins un nivel record de 21,2 miliarde de franci elvețieni în 2021. Cu toate acestea, cifra de afaceri ridicată se datorează în mare parte inflației și creșterii prețurilor. Volumul în termeni de unități vândute a scăzut semnificativ. În total, puțin sub 16 milioane de ceasuri elvețiene au fost vândute în 2021.

Cel mai  vândut ceas de lux din lume: Coroana este încă purtată de Rolex

Rolex este una dintre cele mai renumite companii de ceasuri de lux din lume. Producătorul a introdus primul său produs pe piață în 1908 și de atunci și-a câștigat fani în principal datorită calității și prestigiului produselor sale. În prezent, este de departe cea mai cunoscută și cea mai vândută marcă de ceasuri de lux din lume. Dacă se compară mărcile de ceasuri exclusiv elvețiene, Rolex rămâne lider, cu o cotă de piață de 29%. În prezent, producătorul vinde în jur de 1 milion de ceasuri de mână pe an, cu o cifră de afaceri de aproximativ 8 miliarde de franci elvețieni. Printre cele mai populare modele din lume se numără Rolex Submariner și Rolex Daytona .

Alte stele ale orologeriei elvețiene de lux

În mod tradițional, Federația Industriei Elvețiene a Ceasurilor întocmește un top al celor șapte mărci elvețiene în funcție de cota de piață estimată. Pe locurile doi până la șapte, următorii producători sunt clasați în funcție de vânzări:

  • Cartier
  • Omega
  • Audemars Piguet
  • Longines
  • Patek Phillippe
  • Richard Mille

Cel mai bine vândut ceas analogic din lume vine de la ceasornicarul japonez Casio

Dacă Rolex ar trebui să ofere coroana de 5 puncte cuiva, acesta ar fi cu siguranță compania Casio. Colecția Casio G-Shock poate fi descrisă cu ușurință ca fiind cel mai vândut ceas analogic al timpului nostru (chiar dacă afișează ora în două moduri – analogic și digital). Marca a lansat primul său ceas durabil în 1983. În august 2017, au vândut ceasul G-Shock cu numărul 100 de milioane, ceea ce reprezintă aproape trei milioane de vânzări medii anuale. În ceea ce privește numărul de unități vândute, Casio și-a băgat de mult timp în buzunar iconicul Rolex. Colecția G-Shock se caracterizează în special prin durabilitatea sa absolută, care, alături de prețurile sale avantajoase, a contribuit fără îndoială la popularitatea sa în rândul clienților. Printre alte puncte forte se numără rezistența fără compromisuri la apă la 200 m și o durată de viață a bateriei stabilită la 10 ani.

Casio domnește suprem în lumea ceasurilor accesibile

Cel mai vândut ceas din lume: Apple Watch

Ceasurile inteligente din atelierul Apple au început să amestece cărțile pe piața ceasurilor în 2015. În primul său an complet de vânzări, în 2016, peste 22 de milioane de utilizatori au cumpărat un Apple Watch. Pentru comparație, în același an s-au vândut aproximativ 25 de milioane de ceasuri elvețiene. În prezent, vânzările anuale de Apple Watch depășesc pragul de 30 de milioane, în timp ce vânzările anuale totale de ceasuri elvețiene se ridică la 16 milioane de unități vândute anual. Astfel, ceasurile inteligente de la Apple poate fi descris fără exagerare ca fiind cel mai vândut ceas din lume. Apple Watch a fost lider de piață în domeniul ceasurilor inteligente timp de mulți ani, dar acum poate fi descris și ca lider al întregii industrii a ceasurilor.

Smartwatch-ul Apple este, pe bună dreptate, unul dintre cele mai bine vândute ceasuri din lume

V-a plăcut articolul? Nu uitați să-l distribuiți

Distribuiți

Cele mai noi articole