Trendurile la ceasuri în 2023: Tehnologia inteligentă va fi în prim-plan alături de ecologie

Tendințele în materie de ceasuri pentru 2023 vor fi dominate de ceasurile smart
Distribuiți
LinkedIn

La fel ca multe alte industrii afectate de pandemie, industria ceasurilor a mai respirat adânc în acest an. O revigorare a puterii de cumpărare și trecerea unei mari părți a achizițiilor către platformele de comerț electronic sugerează o creștere potențială a pieței de ceasuri. Vizionarii prezic chiar un boom extraordinar pentru industria ceasurilor în 2023. Producătorii se pregătesc pentru acest lucru și aduc cele mai tari produse noi în colecțiile lor. Așadar, care vor fi tendințele în materie de ceasuri din 2023? Vom purta la încheietura mâinii modele clasice și inteligente.

Conținutul articolului

Clasicul minimalist

Minimalismul a trecut din lumea modei în cea a orologeriei în urmă cu câteva sezoane, iar tendințele pentru 2023 spun că acesta își va menține cel puțin popularitatea. Cadrane monocrome cu fereastră pentru dată, fără complicații inutile, carcase simple și subțiri, brățări metalice sau curele din piele naturală. Minimalistele ceasuri ale anului 2023 vor lua forma unor modele clasice pe care poate că le cunoașteți încă de la încheieturile părinților sau bunicilor voștri. Acestea vor fi atât practice, cât și elegante.

Minimalismul nu va dispărea din ceasuri nici în 2023

Ceasuri sport

Stilul de viață sănătos, fitness-ul și activitățile sportive fac lumea să se învârtă. Atât la propriu, cât și la figurat. La fel cum societatea începe să se ridice de pe canapele și să petreacă mai mult timp făcând exerciții fizice, la fel și popularitatea modelelor de ceasuri sport. În 2023, ceasurile sport își vor păstra designul actual în ceea ce privește carcasele masive, cadranele complicate cu subcadrane și lunetă și coroanele distinctive. Accentul va fi pus pe caracteristicile practice, cum ar fi rezistența ridicată la apă, durabilitatea, durata de viață lungă și greutatea redusă pentru confort. Acest lucru creează o mulțime de posibilități de utilizare a titanului.

În legătură cu popularitatea ceasurilor sport, ne putem aștepta, de asemenea, la o dezvoltare mai masivă a colecțiilor pentru activități de agrement și în aer liber în anul următor. Vor fi populare ceasurile de scufundări, ceasurile pentru vânători și pescari sau ceasurile tactice, ideale pentru pasionații de sporturi în aer liber și extreme.

Ceasuri smart

Ceasurile inteligente vor fi prima alegere a consumatorilor în 2023. Se așteaptă ca peste 60% dintre utilizatorii care vor cumpăra un ceas în următorul an să poarte unul la încheietura mâinii. În același timp, previziunile optimiste impun cerințe ridicate în ceea ce privește dezvoltarea tehnologiei moderne. În contextul unei mai mari conștientizări a sănătății populației, menționată mai sus, dezvoltarea funcțiilor inteligente duce, de asemenea, la o monitorizare și mai bună a semnelor vitale, a activității, a mișcărilor și a temperaturii corpului. De asemenea, ceasurile inteligente moderne ar trebui să fie mai practice în comparație cu predecesorii lor. În special, accentul va fi pus pe durabilitatea și longevitatea ridicată.

Materiale și tehnologii ecologice

Pe măsură ce crește populația de consumatori conștienți de protecția mediului, cresc și cerințele pentru o producție industrială etică și responsabilă. Acest lucru nu este diferit în lumea orologeriei. Materialele durabile și de lungă durată primesc undă verde. Ceasurile cu energie solară sau cinetică, care nu au nevoie de o baterie convențională pentru a funcționa, sunt, de asemenea, o alegere ecologică. În acest context, se pune accentul și pe durabilitatea ceasurilor, cu modele de înaltă calitate până la cele de lux.

Tendințele în materie de ceasuri în 2023 vor fi dominate de materialele eco-friendly

Trendurile ceasurilor de damă din 2023

Deși lumea orologeră este încă dominată de orientarea către clientela masculină, segmentul feminin s-a dezvoltat în mod flexibil în ultimele sezoane. Din fericire, ceasurile de damă au depășit cu mult cadranele mici de mătase, împodobite cu pietre strălucitoare și modelele masive împrumutate de la colecțiile pentru bărbați. Ce prezic tendințele ceasurilor din 2023 pentru doamne?

Caracteristici de dezvoltare masivă

Industria ceasurilor a acceptat faptul că femeile din ziua de azi sunt interesate de ceasuri nu doar pentru atracția lor estetică. Anul 2023 va aduce mai multe ceasuri automate pentru femei și modele cu complicații. Acesta poate fi orice, de la afișarea datei și a zilei săptămânii până la un indicator al fazei lunii.

Ceasuri unisex

Din ce în ce mai multe femei caută ceasuri de zi cu zi care să nu fie neapărat acoperite cu aplicații strălucitoare. Producătorii răspund, de asemenea, cererilor acestora cu modele unisex practice, care pot face față atât încheieturii subțiri a unei femei, cât și unei mâini mai puternice. Așadar, tendințele în materie de ceasuri din 2023 își doresc, de asemenea, ceasuri versatile.

V-a plăcut articolul? Nu uitați să-l distribuiți

Distribuiți

Cele mai noi articole